שינוי באורח החיים והקפדה על תזונה בריאה הוכחה כמפחיתה תסמינים של גיל המעבר מעבר ליתרונותיה המוכרים
המלצות
• אכלי תזונה מאוזנת ומלאה ועשירה בירקות, במיוחד בירקות עלים וירקות ממשפחת המצליבים (ברוקולי, כרובית, כרוב, כרוב ניצנים, קייל) מכיוון שהם מכילים תרכובות הנקראות גלוקוזינולטים שיכולות לעזור לווסת את חילוף החומרים של האסטרוגן ולהפעיל את ניקוי הרעלים ונוגדי החמצון בגוף. ירקות ממשפחת המצליבים יכולים להגן על הגוף מפני סרטן ולהוריד את הסיכון למחלות לב וכלי דם
• בחרי בתוצרת אורגנית במידת האפשר כדי להפחית את החשיפה לחומרי הדברה הידועים כמשבשים אנדוקריניים.
• הגברי את צריכת הסיבים כדי לתמוך בחילוף חומרים בריא ומניעת עצירות. מזונות עשירים בסיבים כוללים שיבולת שועל, ירקות, פירות, אורז מלא, עדשים, שעועית, אגוזים וזרעי פשתן.
• הגבילי את צריכת בשר ומוצרי חלב מפוסטרים וקני רק תוצרת אורגנית.
מוצרי בשר וחלב אשר מקורם בבעלי החיים אשר גדלים באופן לא אורגני, נחשפים לעתים קרובות לאנטיביוטיקה, הורמוני גדילה וסטרואידים אשר עוברים לבשר ולחלב של החיה.
• צמצמי צריכת קפאין, אלכוהול ומזונות חריפים מכיוון שהם עלולים להחמיר גלי חום ולהגביר את החומציות בגוף
• הקפידי על פעילות גופנית, נסי להמעיט בשימוש במעלית ונצלי את העלייה במדרגות לתרגול, הקפידי על הליכה, ובצעי תרגילי נשיאת משקל, אימון משקולות, פילאטיס או יוגה. פעילות חיונית לשמירה על צפיפות העצם. פעילות גופנית חשובה גם לשמירה על המשקל, להגברת מצב הרוח, לוויסות רמות הסוכר בדם ולשיפור תפקוד הלב וכלי הדם.
• בדקי את רמות הוויטמין D שלך והוספי במידת הצורך. ויטמין D הוא רכיב תזונתי חיוני לתמיכה בבריאות העצם, יחד עם סידן, מגנזיום, וויטמין K.
• הגדלי את צריכת נוגדי חמצון וויטמין C בגיל המעבר, רמות נוגדי החמצון שלך יורדות. הירידה ברמות אסטרוגן יחחד עם רמות נוגדי חמצון נמוכות יכולה להפוך נשים לרגישות יותר למצבים כמו מחלות לב ואוסטיאופורוזיס. ויטמין E הוכח גם כמסייע בהפחתת גלי חום בגיל המעבר.
• הגבירי את צריכת השומנים הבריאים (אבוקדו, אגוזים, זרעי פשתן) וחומצות שומן אומגה 3, מכיוון שצריכת אומגה 3 מגבירה את תכולת המינרלים בעצמות ויכולה לסייע בהפחתת הסיכון לאוסטאופורוזיס. שומנים בריאים אלו גם מפחיתים דלקת, תומכים בבריאות המוח ובריאות המוח. תפקוד קרדיווסקולרי, ויכול להוריד את השכיחות של גלי חום ויובש בנרתיק.
נצלי את העובדה שהופיעו תסמיני גיל המעבר לבצע שינוי מרענן וחיוני בחייך, ההמלצות לעיל ישפרו את בריאותך והרגשתך הכללית, בצעי שיוני חיבי באורח חייך.
שימוש בצמחי מרפא
• צמחי מרפא הכוללים קוהוש שחור, תלתן אדום וסאג'ר מועילים לאיזון רמות ההורמונים ולהפחתת גלי חום, הזעות לילה ויובש בנרתיק.עשבי תיבול ניתן לקחת כטינקטורה (נוסחה נוזלית), טבליה, כמוסה. או תה. התייעצי עם נטורופתית הפועלת במרפאתנו, גב׳ שחר שמואלי, לגבי שימוש בצמחי מרפא כדי למצוא את נוסחת הצמחים המתאימה לך.
הומאופטיה ודיקור
• הומאופתיה ודיקור הם שני טיפולים טבעיים שיכולים לתמוך בנשים במהלך גיל המעבר, כדי לאזן את רמות ההורמונים ולהקל על תסמינים כגון הזעות לילה, מצב רוח ירוד ועייפות.
• לבשי בגדים רפויים העשויים מסיבים טבעיים כגון כותנה כדי לשמור על איורור ולהקלה במהלך גלי חום והזעות לילה.
לעיתים תלונות כמו יובש נרתיקי , או אי נוחות בקיום יחסים, תלונות הקשורות לבריחת שתן במאמץ לא יחלפו ללא טיפול, ויש לשקול אלטרנטיבות כגון טיפול בלייזר וגינלי.
יש לעקוב בעזרת בדיקות דם תקופיות על מצבך ההורמונלי כולל תפקוד בלוטת התריס, למלא שאלון תקופתי במרפאתנו לשם מעקב אחר תסמינייך, ולהקפיד על בדיקות שיגרה.
תרופה ביתית פשוטה לגלי חום:
קוצצים 6 עלי מרווה טריים ומשרים לילה במיץ לימון טרי.
בבוקר, מסננים ושותים את מיץ הלימון מדולל במים.
יש לשתות את זה לפני האוכל מכיוון שהוא גם מסייע לעיכול.