חיפוש

האם כדאי לשלב כריתת רחם עם מתיחת בטן?

לקראת החלטה על ביצוע כריתת רחם נשים רבות מבקשות לדעת האם ניתן לשלב שאיבת שומן ו/או מתיחת בטן כחלק מכריתת הרחם באם מבוצעת בגישה פתוחה. האם ניתן להסיר צלקות ניתוח קודמות?, לבצע שאיבת שומן? לבצע מתיחת בטן?  האם ניתוח משולב כרוך ביתר סיכונים?  
פרופ' דוד סוריאנו

פרופ' דוד סוריאנו

פרופ' דוד סוריאנו הינו מומחה למיילדות, גינקולוגיה ופוריות. מנהל המרכז 4women. סיים את התמחותו ברפואת נשים ויולדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר. שימש כיו״ר החברה הישראלית לאנדוסקופיה גינקולוגית (2014-2017). ייסד וניהל את המרכז לטיפול הרב תחומי לטיפול באנדומטריוזיס בתל השומר. השתלם במרכזים מובילים בארה״ב, צרפת, בלגיה, וגרמניה. מרצה בכנסים בארץ ובעולם. פרופסור לרפואה בחוג למיילדות וגינקולוגיה באוניברסיטת תל אביב. מנתח בכיר באסותא רמת החייל, בי״ח רפאל וב HMC.

תוכן עניינים

בטיחות ניתוח כריתת רחם עם מתיחת בטן

אחת השאלות העיקריות נוגעת לבטיחות של הניתוח המשלב כריתת רחם ומתיחת בטן לעומת ביצוע באופן נפרד.
אמנם ניתוח משולב זה מוכר מזה שנים ותואר לראשונה ב 1986  וקיימים מחקרים רבים בנושא  כריתת רחם ומתיחת בטן

לאחרונה פורסם מאמר (1) אשר ניסה לענות אל שאלה זו
במאמר סיכמו המחברים מסנבורג וחבריו תוצאות ניתוחים מהשנים 2005-2012
במהלך שנים אלו בוצעו 1325 ניתוחי מתיחת בטן, 12,173 כריתות רחם, ו- 143 ניתוחים משולבים של כריתת רחם ומתיחת בטן.

סיבוכים:

 נמצא הבדל משמעותי סטטיסטית בשיעור כלל הסיבוכים, נמצא כי בניתוח המשולב היה היה  7.7% לעומת %12.5 בשני הניתוחים שנעשו בנפרד. כמו גם זמן הניתוח 238 ד׳ לעומת 270 ד׳ באם נעשו בנפרד.

מסקנת החוקרים הייתה שאין מקום לעודד נשים לעבור מתיחת בטן במהלך ניתוח לכריתת רחם באם אין צורך, אך באם בכל מקרה התכנון היה לבצע כריתת רחם ומתיחת בטן הרי שביצוע משולב חוסך משך הרדמה, משך ניתוח וכרוך בשיעור סיבוכים קטן יותר באופן משמעותי לעומת ביצוע בשני ניתוחים נפרדים.
מאמר זה מתווסף למאמרים קודמים אשר הציגו את יתרונות הגישה המשולבת, יחד עם זאת יש לזכור כי הנתונים נבדקו באופן רטוספקטיבי ולא באופן פרוספקטיבי, אקראי ומבוקר אשר היה נותן משנה תוקף לתוצאות.

במחקר זה לא בדקו האם במהלך הניתוח בוצעה גם שאיבת שומן. הניתוחים נעשן במרכזים שונים עי מנתחים שונים עם רמת ניסיון שונה. ללא ספק ניתוחים אלו מורכבים יותר ומחייבים הערכה טרום ניתוחית מקפת, תכנון ניתוח מדוייק וביצוע ע״י מומחים גניקולוגי ופלסטיקאי העובדים יחדיו.
1. outcome and safety of combined addominoplasty- hysterectom: a preliminary study
Massenburg Et Al 2015, Aesth Plast Surg, 39:667-673

השאירי פרטים ונחזור אליך

לקריאה נוספת

כריתת רחם ומתיחת בטן

כריתת רחם היא הסרה כירורגית של הרחם של האישה ,חלק ממערכת הרבייה שבו העובר גדל במהלך הריון. קיימות סיבות רבות לצורך לכריתת רחם לאישה כגון שרירנים או מיומות ברחם (גידולים שפירים ברחם) אשר גורמים לדימום מוגבר אנמיה ותפיחות בטן, אנדומטריוזיס וכאבים עזים במהלך הווסת ובעת קיום יחסים, מצבים טרום ממאירים בצוואר הרחם ועוד. כריתת רחם הינו הניתוח השני הנפוץ ביותר שמבוצע בנשים בארצות הברית, אחרי ניתוח קיסרי, על פי פרסומי המשרד האמריקאי לבריאות האישה.

קרא עוד »

מה את צריכה לדעת על כריתת רחם

את עשוייה להיות מופתעת לדעת כי ניתוח לכריתת רחם, הינו הניתוח הגינקולוגי השכיח ביותר שני רק לניתוח קיסרי. בארה״ב מבוצעים כ 600,000 ניתוחים מדי שנה, וכי עד גיל 85 ,% 43 מהנשים תעבורה ניתוח זה. מה צריך לדעת לפני כריתת רחם? האם ניתן לבצע בגישה לפרוסקופית? האם יש לשמר את השחלות? מה עם הצוואר?

קרא עוד »

אלטרנטיבות לכריתת רחם

ההחלטה על כריתת רחם חייבת להיעשות לאחר בחינת פרמטרים רבים והכרת שאר האלטרנטיבות. הגורמים שיש להביא בחשבון רבים וכוללים גיל האישה מצבה הבריאותי, עברה הרפואי, רצונה בהריונות נוספים, חומרת הסימפטומים, גורמי סיכון למחלות סרטן גינקולוגי בנוסף למאפייני הרחם כגון מספר, גודל ומיקום השרירנים וקצב גדילתם.

קרא עוד »

כריתת רחם לפרסקופית

לאחר שהוחלט כי אין מנוס מכריתת רחם יש לברר ולשאול האם ניתן להמנע מפתיחת בטן ולבצע את הניתוח בגישה לפרוסקופית.
לגישה הלפרוסקופית יתרונות רבים אך דורשת צוות מיומן וניסיון בניתוחים אלו

קרא עוד »
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן