חיפוש

היסטרוסקופיה – שאלות שכיחות

המאמר נכתב על ידי: פרופ' דוד סוריאנו

המאמר נכתב על ידי: פרופ' דוד סוריאנו

פרופ' דוד סוריאנו הינו מומחה למיילדות, גינקולוגיה ופוריות.
מנהל את מרכז המומחים לרפואת נשים ברמת החייל, מנתח בכיר באסותא וב-HMC ייסד ומנהל את המרכז לטיפול באנדומטריוזיס. המרכז, שהוקם ב-2005 ומשלב מומחים מתחומים שונים, הוא הראשון בישראל ומוביל בתחומו. במסגרת המרכז מבוצעים ניתוחים מורכבים, הדורשים ניסיון כירורגי רב. עד כה בוצעו בו יותר מ-1,500 ניתוחים מתקדמים. פרופ' סוריאנו מומחה בעיקר בכירורגיה גינקולוגית: לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה וטיפול ניתוחי באנדומטריוזיס מפושט.
בוגר בית-הספר לרפואה, אונ' בן-גוריון ואונ' באר שבע, בעל התמחות ברפואת נשים ויולדות, המרכז הרפואי שיבא, תל השומר.
ערך השתלמות בכירורגיה גינקולוגית ואנדוסקופית במרכזים מובילים בצרפת, בבלגיה ובארצות הברית.

שאלה: מתי מומלץ לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית בנשים עם בעיית פריון?

תשובה: קיימת חשיבת רבה באיבחון מדויק של מצב הרחם, ובעיקר לבדיקת תקינות חלל הרחם, אצל נשים שסובלות מאי פריון, הפלות חוזרות או סיבוכי הריון קשים כמו לידות מוקדמות. האבחנה הראשונית נעשית בדרך כלל בעזרת בדיקת על-שמע או צילום רחם. ההיסטרוסקופיה מהווה כיום את הגישה האיבחונית והטיפולית היעילה ביותר לבעיות בחלל הרחם. במרבית המקרים ניתן בניתוח היסטרוסקופי, המבוצע במסגרת אישפוז קצר של מספר שעות, להסיר מחיצה רחמית, פוליפ, שרירן או הידבקויות המעוותים את חלל הרחם. טיפול ניתוחי זה כרוך בשיעור נמוך מאד של סיבוכים ומבטיח תיקון הבעיה והריון מוצלח.

מידע נוסף »

שאלה: מהי היסטרוסקופיה ניתוחית?

תשובה: היסטרוסקופיה ניתוחית מבוצעת בהרדמה כללית במסגרת אשפוז יום. בד"כ לאחר ביצוע היסטרוסקופיה האבחנתית.
בשלב הראשון לאחר חיטוי הנרתיק והצוואר מבוצעת הרחבת צוואר הרחם לשם הכנסת סיב אופטי בעובי 9 מ"מ דרכו ניתן להכניס מכשירי ניתוח שונים לשם ביצוע הפעולה. הרחבת החלל מושגת ע"י הזלפת נוזל חסר אלקטרוליטים בד"כ גליצין  או סליין וכמות הנוזל המוחדר פנימה מנוטרת לשם מניעת ספיגת יתר.
ניתן במסגרת היסטרוסקופיה ניתוחית לכרות שרירן (ראה תמונה) או פוליפ להסיר שארית שלייה או לפתוח מחיצה רחמית ועוד
לעיתים ניתן לבצע ניתוחים אלו ללא הרדמה במסגרת  מרפאתית

מידע נוסף »

שאלה: מהי בדיקה היסטרוסקופית?

תשובה: ההערכה המדויקת ביותר של מבנה חלל הרחם מושגת בעזרת היסטרוסקופיה. בבדיקה איבחונית זו מוחדר סיב אופטי דקיק לחלל הרחם בעד צוואר הרחם. בזכות המכשור האופטי החדיש, שקוטרו אינו עולה על מספר מילימטרים, הפעולה כרוכה כיום רק במעט אי נוחות ואינה מחייבת הרדמה.

מידע נוסף »
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן